HOTELLFRUKOST
-Visst är det ett härligt ord! Det doftar nybakat, alla möjliga läckra pålägg, yoghurt med och utan smaktillsatser, marmelader, ost av olika typ, färsk frukt, kanske rent av en liten frasig croissant? Krispigt stekt bacon och äggröra! Tomater, paprika, gurka! Och för den hängivne ett varmt våffeljärn, bara att pytsa i lite smet och vänta tills våfflan är vackert guldbrun! Den mer hälsomedvetne kanske söker upp havregrynsgröten, den finns där också. Allt detta ljuvliga har sedan lång tid tillbaka ingått i rumspriset när man bott på hotell i Sverige och Norden. Men nu har Scandic, den största hotellkedjan i Sverige, Norge, Danmark och Finland, bestämt att det är slut med det. I framtiden får gästen betala extra för frukosten. Den nya regeln träder i kraft i juli. Naturligtvis inget att bråka om, ett glasklart lyxproblem, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte uppskattat den där förmånen, som blivit en liten guldkant på resan. Fast folk som reser i jobbet får kanske krångligare med reseräkningen? Scandic räknar med mindre matsvinn och färre snyltgäster i alla fall. Återstår att se om/när övriga hotellkedjor följer efter.